Идеята е…

…неформален и приятелски разговор.

Всеки ментор ще получи човек, с когото ще има възможност да обсъди теми като работа, трудности, изпитания, възможности, опит, знания, как се справя ежедневно и как е успял, защо не и различни хитрости и трикове “от кухнята”, неформално и без “адженда”. Единственото изискване е да се организират поне две онлайн срещи (Zoom, Whereby, Skype или друга платформа) и да се получи свободен разговор със съвети, без осъждане и без притеснения от задаване на въпроси, а със съвети, които променят хората и техния път. Нашият екип ще помогне организацията на срещите.

Ние смятаме, че няма няма глупави въпроси! Участниците могат да питат всичко, от което се интересуват. Всеки с опит може да се превърне във Вдъхновител и да помогне на друг да сбъдне мечтите си.

А повече за самия проект – прочети тук.

Участници

Участниците са хората, които искат да поговорят със специалист, който има опит в дигиталния свят, може би е минал през трудности, задавал си е въпроси, на които не откривал отговори. Това е смисълът – ако си нов в сферта, винаги си задаваш въпроси и това е съвсем нормално.

Проектът е подходящ за студенти, ученици, за хора, поели първите си стъпки в сферата или други, които се оглеждат за кариерна промяна. Никога не е късно или рано започнеш нещо ново.

Вдъхновители

Е, това е смисълът. Някой, който си е чупил главата, търсил е информация, намирал е отговори, учил се е от хора и ситуации – да ти даде съвет.

Няма ограничение в професията или опитът на ментора, стига да попада в категорията “дигитална работа”: може да е програмист, дизайнер, проджект мениджър, продукт оунър, специалист по дигитална реклама, специалист по дигитален маркетинг, мениджър социални мрежи, технически рекрутър… какво ли още не.

Ако до сега никога не си бил ментор, знаем колко е трудно да се срещнеш с някой непознат и да разкажеш за опита си, но ние сме подготвили малко помощ в началото. И нека си спомним, че и ние сме били там и когато правихме първите крачки в сферата, там имаш някой, който ни протегна ръка и ни даваше съвети безвъзмездно.