Често задавани въпроси

Какво е и какво не е платформата?

SmallTalk e безплатна платформа, която свързва професионалисти от дигиталния сектор с тези, които тепърва постъпват в него или обмислят скоро да го направят. Идеята зад проекта е да помогнем на всички хора, които имат нужда от подкрепа, разговор и съвет, когато предприемат първите крачки в дигиталната сфера.
Чрез индивидуален подбор, така нареченият мачмейкинг процес, нашият екип свързва Участник с подходящ за него Вдъхновител. Това е и причината да изискваме възможно най-много информация при регистрацията на двете страни, за да направим възможно най-точно представяне. Тук е важно да уточним, че екипът на Смол Толк и нашите Вдъхновители не гарантират намирането на работа, макар и това да не е изключено.

Към кого е насочена и кой може да участва?
  • Платформата е насочена за хора, които да искат да влязат в технологичната сфера.
  • Самообучаващи се хора, подготвящи се за първата си работа в дигиталната индустрия.
  • Професионалисти, които искат да направят кариера промяна.
  • Млади специалисти, които имат нужда от съвет и менторство.
  • Хора, които се оглеждат за нови възможност.
  • Хора, които взимат формално или неформално образование, свързано с дигиталния сектор.
От какви професии са нашите Вдъхновители?

Нашите ментори са от водещи компании на местния и европейски пазар. Ролите, които заемат варират от Продуктови/UX дизайнери, Мениджър - набиране на персонал, Product Owner, Дигитален маркетинг мениджър, Мениджър Бизнес Развитие, Front/Back-End Developers, Head of Engineering, Portfolio Data, Agile coach, Founders, Content Chief, HR Managers, Quality Assurance.

Как мога да се включа като Вдъхновител?

Може да се регистрирате като Вдъхновител чрез нашия сайт тук. Ако имате допълни въпроси относно задълженията на Менторите и обвързването с платформата, моля пишете ни на team@smalltalk.bg.

Как мога да се включа като Участник?

Може да се регистрирате като Участник чрез нашия сайт тук: https://smalltalk.bg/join/ Ако имате допълни въпроси относно задълженията на Участниците и свързането на Участници с Вдъхновители,, моля пишете ни на team@smalltalk.bg.

Как платформата помага за намиране на работа?

Точно така, абсолютно възможно е да намерите работа чрез платформата, но това не се гарантира. Процесът е следният: Ние свързваме нашите Участници с Вдъхновители, които са минали по същия път, като те им помагат да преминат по-леко прехода от университет към работа или от една сфера в друга. Това включва подобряване на вашата автобиография, кандидатстване за правилните роли, практикуване на интервюта, споделяне на информация за съответна позиция в определена компания и най-важното използване на мрежата на нашите Вдъхновители за представяне или насочване към компания, в която искате да работите. Ако ни дадете разрешение, можем да споделим вашата автобиография и профил с вътрешни специалисти по подбор на персонал и наемане на мениджъри.

До кога е програмата?

Нашите ментори имат ангажимент да организират две срещи със своите участници. Вярваме, че други действия и ангажименти, от страна на нашите Вдъхновители, така и на нашите участници са по собствено желание и при наличие на време и възможност.

Вие сте компания в сектора и желаете да си партнираме?

Ако искате да намерите готов талант за свободните позиции във вашата компания или да предоставите на служителите си възможност за менторство, не се колебайте да се свържете с нас за партньорство на team@smalltalk.bg.

Български